Settle Error E08 Pada Printer Canon MP258

Pakai Canon MP258? biarpun sudah berzaman, kita tetap geng..hehe. Pernah lalui tak error E08? Tau ape penyebab error ni? Sebabbbb, korang dah print lebih dari limit iaitu 2000 helaian. So nak settle dia, korang kena reset balek r printer. Senang je, follow the step ye (:


Berikut adalah langkah-langkahnya;

Langkah 1:
1. Pastikan printer power off tetapi di dalam keadaan power plug terpasang.
2. Press button 'Stop/Reset' dan tahan, kemudian press button 'ON' dan tahan.
3. Dalam keadaan button 'ON' masih ditekan, lepas button 'Stop/Reset', kemudian press button 'Stop/Reset' 2x dalam keadaan buttn 'ON' masih ditekan.
4. Lepas kedua-dua button secara serentak.
5. Printer akan berproses seketika, sehinggalah LCD panel memaparkan angka '0'.

Boleh follow tak ni? Kalau tak boleh, roger kat fb..hehe. Ok, then terus ke set langkah kedua.


Langkah 2:
Muat turun software MP258 Reseter; 
  1. MediaFire
  2. 4Shared
  3. Filecloud

Then korang follow je step set langkah kedua. Aku ade sertakan dalam file, extension .txt. Kalau ade masalah, roger je ye..hehe.

Selamat (:

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...